Klik & Tik in bibliotheek Joure


16-10-2017 JOURE – Moeite om de weg te vinden op de computer en op Internet? De bibliotheek in Joure biedt ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze helpt mensen om de computer beter te kunnen gebruiken.

Plaats voor acht deelnemers
Klik & Tik wordt gegeven op de woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.  De eerste keer is op woensdag 4 oktober. Er is plaats voor acht deelnemers. Elke deelnemer kan maximaal tien weken achter elkaar de cursus volgen. Deelname is gratis. Wie mee wil doen, dient zich vóór 3 oktober aan te melden bij de bibliotheek, tel. 0513 412086.

Inhoud van de cursus
Klik & Tik bestaat uit drie delen en deelnemers kunnen zelf kiezen welk onderdeel van de cursus ze willen doen. “Klik & Tik-de basis” start bij het begin. Men leert typen, e-mailen en men gaat het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan men zelf oefenen.

“Klik & Tik- het internet op” helpt de weg te vinden op internet.
Men leert er te zoeken en hoe men websites kan bekijken. Hoe wordt een email geschreven en hoe “download” je bestanden? Alles wordt direct geoefend op een speciale website.

Bij “Klik & Tik – samen op ’t web” wordt geoefend met sociale media.
Geleerd wordt hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en men maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.

Klik & Tik is een oefenprogramma. Via filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en daarna kan men aan de slag met praktische oefeningen.

Meer informatie en aanmelden
Wilt u graag deelnemen aan Klik & Tik? Of heeft u vragen? Neem contact op met Minke Bergsma, via m.bergsma@bibliothekenmarenfean.nl of 0513 412086. Of kom even langs in de bibliotheek.