Kleine Prijs van Fryslân op vrijdag 21 April

16-04-2023 JOURE – vrijdag 21 april organiseert 8501INDIE ism Friesland Pop de Kleine Prijs van Fryslân. Ditmaal weer als vanouds in Café ’t Hert in Joure. Met voorrondes door de hele provincie strijden muzikanten in de categorieën singer-songwriter, bands en hiphop om een plek in de finale. De Kleine Prijs van Fryslân is een initiatief van Friesland Pop, met als doel om startende muzikanten optredens en coaching te bieden.

De Kleine Prijs van Fryslân is het hart van de talentontwikkelingsprojecten van Friesland Pop. Naast optreedmogelijkheden tijdens de voorrondes en de finales krijgen de deelnemende acts gedurende het traject coaching. De acts die doorstromen naar de finales krijgen, in aanloop naar hun optreden in de finale, diverse masterclasses aangeboden, waarbij professionals met ze aan de slag gaan om bijvoorbeeld hun podiumpresentatie, composities of setlist naar een hoger niveau te brengen.

Het prijzenpakket verschilt per categorie, maar bestaat uit onder andere een geldprijs die in te zetten is voor de ontwikkeling van de carrière van de winnaar (denk aan studiotijd, mastering, songwriting sessies, social media training), optredens op diverse festivals, interviews en gerichte coaching.
Kom gezellig langs en kijk hoe onderstaande bands strijden voor deze legendarische prijs.

De deelnemers zijn:

Dan and the Middle Men

A punchy and energetic Alt-Rock
band from the north!
Plain Bizarre
Sludgy riot grrrl met hoekige post-punk rifs
Ì am Captain
Crossover between alternative rock,pop and punkrock
Be My Guest
Introverte, explosieve alt-rock