Kinderen van groep 5 exposeren in Blake-O-Theek

11-02-2019 JOURE – Heel veel kinderen zijn vandaag in de Bibliotheek geweest voor het groepsbezoek rond illustrator Quentin Blake. Dit bezoek werd georganiseerd omdat het in februari 50 jaar geleden is dat het bibliotheekgebouw aan de Geert Knolweg werd geopend. Daarmee werd de bibliotheek officieel een Openbare Bibliotheek en Leeszaal.

Tijdens het groepsbezoek maakten de kinderen kennis met het werk van Quentin Blake en genoten de kinderen van een stuk uit het boek ‘Heintje en de Minpins’ van Roald Dahl. De kinderen hebben hun eigen beenknekelende, bloedwrekelende, nekbrekelende spugeluur getekend. De tekeningen hangen allemaal achter in de expositieruimte van de Bibliotheek. Na de voorjaarsvakantie mogen de kinderen hun eigen kunsten ophalen en maken we de winnaar bekend.

Quentin Blake
Roald Dahl was een held in het bedenken van gruwelijke hoofdpersonen, maar het lukte de tekenaars waarmee hij werkte niet om ze er ook echt griezelig, gemeen of grandioos uit te laten zien. Totdat de schrijver ging samenwerken met Quentin Blake. Ineens klopte alles.

Quentin Blake tentoonstelling
Van 4 februari tot en met 3 maart is er een prachtige tentoonstelling van illustrator Quentin Blake. De panelen vertellen het verhaal van Quentin Blake als illustrator, waarbij zijn bijzondere samenwerking met Roald Dahl natuurlijk veel aandacht krijgt.

Wilt u samen met uw kind genieten van ‘Heintje en de minpins’?
Dat kan! Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de bibliotheek. Ze mogen dan per keer 10 materialen lenen voor 3 weken. Ook mogen kinderen gratis materialen reserveren. Dat kan in de Bibliotheek, maar ook vanuit huis via de website: http://www.bmf.nl

Wij zijn een boetevrije bibliotheek, dat betekent dat u zonder beurs naar de bibliotheek kunt komen. Er staan u geen vervelende verrassingen meer te wachten als u boeken Dvd’s of tijdschriften na de leentermijn terugbrengt. Meer weten? Kijk op www.bmf.nl/inschrijven

Graag tot ziens in de Bibliotheek!