Kinderdorp Joure vandaag feestelijk afgesloten


01-09-2017 JOURE – Na een hele week creatief te zijn geweest zit het er dan echt op voor de kinderen van het speeldorp te Joure. Lonneke Post zit in de organisatie van het kinderdorp en wist ons te vertellen dat er 255 kinderen mee hebben gedaan dit jaar. “Daar zijn de kinderen die dagelijks mee kwamen doen vanuit SKIK niet bij geteld”. De eerste editie van het kinderdorp was in 2008. Toen begon het als timmerdorp. Inmiddels was dit de 4e editie van het kinderdorp waarvan Lonneke nu voor de derde keer aan mee heeft gewerkt.

Er waren diverse sport-clinics waar de kinderen aan mee konden doen. Zo was er basketbal, hockey, volleybal, karate, korfbal, auto verven, voetbal, ponyrijden en was er een demonstratie van de brandweer. Op warme dagen was er ook een treintje aanwezig om de kinderen te trakteren op een leuke rit en een ijsje bij de Mac Donalds. En dan als laatste niet te vergeten een heuse zeskamp en als afsluiting een vossenjacht.

Slecht weer
“Toen er slecht weer was konden de kinderen zich creatief uitleven met bamboe. Een van de moeders had nog allemaal spullen liggen die we mochten gebruiken. Daarnaast hebben we de binnenruimte omgetoverd tot bioscoop en konden er hutten worden gemaakt van kartonnen dozen” Aldus Lonneke. “In totaal hebben er 20 vrijwilligers geholpen met het speeldorp waarvan er 6 personen al sinds maart van dit jaar zich bezig hebben gehouden met de voorbereidingen. Daarvoor worden ze geweldig bedankt! Maar ook de sponsoren en verenigingen moeten worden bedankt, zij zorgden er onder andere voor dat er gezond eten en drinken aanwezig was en dat de clinics konden worden gegeven”.

Het leukste voor Lonneke was om te zien dat de vrijwilligers hun eigen plek konden vinden binnen de groep. “Wat het extra bijzonder maakt is dat er voor jeugdigen die onder vluchtelingenwerk vallen er vrijkaartjes waren geregeld net als voor kinderen die gebruik maken van de voedselbank.”

Conclusie
Gedurende de week hebben zich diverse partijen en vrijwilligers zich ingezet om de kinderen een geweldig leuke week te bezorgen en iedereen kan concluderen dat dit bijzonder goed geslaagd is. Een pluim dikke pluim is wel op zijn plaats voor de organisatie en alle vrijwilligers die hebben geholpen. Volgend jaar weer? Een impressie van de laatste dag van het kinderdorp vindt u via deze link