Kerstconcert 2019 Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

03-12-2019 JOURE – Het Noord Nederlands Kamerkoor, en solisten zullen met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest het wereldberoemde Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uit gaan voeren. Daarnaast zal er een werk van de Nederlandse (geboren in Sneek) componist Egon Kracht worden uitgevoerd.

Het werk Reminiscent is een reactie op het Weihnachtsoratorium en behandelt net als het oratorium de geboorte van een kind. Ditmaal een meisje, een wichtje. Een kind van een moeder op de vlucht, zoals we die (juist ook nu) in de wereld zoveel kennen.

Het Weihnachtsoratorium als een bericht vol blijdschap, de langverwachte grote redder wordt geboren. Als een kind. Daarmee kwetsbaar en een moeder die zorgzaam en misschien bezorgd is over wat deze Messias (juist om deze rol) nog moet doorstaan.

Schril is de tegenstelling met het kind van de moeder op de vlucht in de tekst. Geen grote belofte, maar ouders die enerzijds vol zijn van de schoonheid van de geboorte van het wichtje en anderzijds bang zijn voor alles wat een kind kan overkomen.

Nationaal Symfonisch Kamerorkest
Noord Nederlands Kamerkoor
Christy Luth – sopraan
Netty Otter- alt
Falco van Loon – tenor
Bert van de Wetering – bas
Dirigent: Jan Vermaning
Uit te voeren werken:
Cantates 1, 2 en 3 Weihnachtsoratorium van J.S. Bach
Reminiscent – Egon Kracht
Aanvang concert: 20.00 uur
RK-kerk te Joure
Voorverkoop 20,- euro Primera de Heij
Aan de kassa 25,- Euro
Scholieren gratis
Prijs inclusief consumptie.