Kent u iemand die een lintje verdient?

27-05-2020 JOURE – Elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag ‘regent’ het lintjes. Eens per jaar worden Nederlanders die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving beloond met een Koninklijke onderscheiding. Het toekennen van een onderscheiding gebeurt niet zomaar, daar gaat een langdurige procedure aan vooraf.

Over Lintjesregen
Tijdens de zogenaamde ‘Lintjesregen’ worden mensen in het zonnetje gezet die bijvoorbeeld:

  • jaren als vrijwilliger werken bij een plaatselijke vereniging;
  • in het bestuur van een vereniging zitten;
  • al hun vrije tijd steken in het stimuleren van een sport, een hobby of een goed doel. Meestal zonder eigen belang en in alle bescheidenheid.

Iemand voordragen voor de Lintjesregen van 2021?
Het toekennen van een onderscheiding gebeurt niet zomaar: daar gaat een langdurige procedure aan vooraf. Wanneer u iemand voor de Lintjesregen van 2021 wilt voordragen, houdt u er dan rekening mee dat uw voorstel uiterlijk 1 juli 2020 in ons bezit moet zijn.

Hoe dient u een voorstel in?
Als u iemand wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, dan is het verstandig contact op te nemen met Femke Schaap-Blauw van het bestuurssecretariaat van  De Fryske Marren. Zij kan samen met u nagaan of het indienen van een voorstel kans van slagen heeft en of het indienen zin heeft. Daarnaast kan zij aangeven welke documenten allemaal aangeleverd moeten worden.

Femke Blauw is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0513 – 239 525 (op dinsdag, woensdag en donderdag) of via mail: info@defryskemarren.nl.

Meer informatie
Meer informatie over een Koninklijke Onderscheiding kunt u vinden op www.defryskemarren.nl/lintjes en op www.lintjes.nl.