Kassamedewerkers werken verder achter glas

19-03-2020 JOURE – Supermarkten plaatsen plexiglas schermen bij de kassa’s en servicebalie’s. Op deze manier creëren de supermarkt een fysieke afstand tussen de kassamedewerker en de klant. Het plaatsen van de plexiglas schermen gaat gefaseerd. De komende dagen worden alle winkels voorzien van de schermen. De plexiglas schermen komen ook bij de Jumbo, Albert Heijn, Lidl, Etos en de Gall&Gall.

Mensen die komen winkelen worden gevraagd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook wordt er gevraagd om tijdens het hoesten en niezen uw mond en neus te bedekken. Gebruik hiervoor een papieren zakdoek en gooi deze daarna weg. Geen zakdoek in de buurt? Hoest of nies in uw elleboog.

Daarnaast wordt er gevraagd om handscanners te gebruiken bij de zelf scan kassa’s. Reken bij een reguliere kassa af met uw pinpas of mobiele telefoon. Als u alleen over contant geld beschikt, leg dan het geld op de kassa en pak wisselgeld ook van de kassa. Wissel ook uw bonuskaart op deze manier uit met onze kassamedewerker.