Jouster Skûtsje 2e tijdens SKS wedstrijd Grou


05-08-2017 GROU – Na dat Joure langere tijd de wedstrijd domineerde wist Grou op fabuleuze wijze alsnog het Jouster Skûtsje te passeren op 2 derde van de wedstrijd. Douwe Visser gaf aan bij de  start niet weg te kunnen komen. 

'Heerlijk wat een mooie wedstrijd' was de eerste reactie van Visser. Het water is uiteraard goed bekend bij de schipper en bemanning. De laatste werden dan ook gecomplimenteerd en bedankt voor de geweldige prestatie. Op het laatste moment werd er een protest tegen Joure ingetrokken na een bakboord stuurboord situatie. Lemmer werd verdienstelijk 3e.

Jouster Skûtsje mogelijk gediskwalificeerd
Volgens de SKS voldoet het Jouster Skûtsje niet aan de nieuwe originaliteitsregels. De aanpassing van 'Oeral Thûs' is volgens schipper Dirk Jan Reijenga nodig om de veiligheid van de bemanning te waarborgen. Het probleem zit in de toepassing van het mastbeslag.

De lijn waarmee het grootzeil vast zit aan de mast is hoger bevestigd om te voorkomen dat het grootzeil onder het zeilen kan loskomen. Eerder overleg tussen beide partijen heeft tot nu toe  niets opgeleverd. Een alternatief voorstel wat door het Jouster skûtsje werd voorgesteld werd agekeurd door de SKS.