Jouster Simmerproms start samenwerking met het Bornego College Joure

24-06-2019 JOURE – Waar ben jij trots op? Dit is het thema waarop 60 jongeren van het Bornego College Joure een Friese songtekst gaan schrijven. Uit de 60 songteksten kiest een jury de winnende songtekst. Tijdens de Jouster Simmerproms op 6 juli wordt de winnaar bekend gemaakt en wordt het lied direct ten gehore gebracht door het orkest van de Jouster Fanfare en diverse koren.

Om de songtekst te schrijven gebruiken de jongeren de melodie van Land of Hope and Glory uit de Pomp and Circumstance-mars van Brits componist E. Elgar. Dit muziekstuk is een vast onderdeel van veel Promsconcerten, waarin de tekst wordt meegezongen door het koor en publiek. Alle jongeren die een songtekst hebben geschreven krijgen een vrijkaart om het concert in Park Heremastate mee te maken. Hiermee wil de Jouster Simmerproms de jongeren een concert aanbieden in een prachtige entourage, in een gevarieerd programma van klassiek en pop.

De Jouster Simmerproms is een terugkerend evenement. Het wordt georganiseerd door de Jouster Fanfare en vindt op 6 juli a.s. plaats in park Heremastate te Joure. Aanvang voorprogramma 19.00 uur. Aanvang programma 20.00 uur. Naast de Jouster Fanfare verlenen Gerrit Breteler, Jannie Brandsma, WIEBE, twee ToanhĂşsbands, Hilde Hoekstra uit Joure en een gemengd popkoor hun medewerking.