Jouster Simmer Proms feest voor de oren

06-07-2019 JOURE – De Simmer Proms trapten af met een voorprogramma wat overwegend jazz bracht. Daarbij viel het op dat er wel behoorlijk talent in de bands terug te vinden was. De keuze van het repertoire viel iets uit de toon wat betreft het repertoire van de Jouster Fanfare.

Nu we het toch over de Jouster Fanfare gaan hebben zijn er 2 woorden die het beste passen bij de Simmer Proms. Muzikale balans. Onder leiding van Siemen Hoekstra presteerde de Jouster Fanfare de gehele avond kwalitatief goed en stabiel.

WIEBE stelde zijn band op humoristische wijze voor. Ook dirigent Siemen Hoekstra werd even op het verkeerde been gezet toen hij in wilde zetten wat het publiek kon waarderen. Al snel maakte ook zangeres Jannie Brandsma haar opwachting. Verrassing van de avond wat ons betreft zanger en Wiebe Kaspers. Hij verraste iedereen met zijn vertolking van Bridge over troubled water. De laatste zangnoot was lang, maar zonder hapering werd deze over de volle 30 seconden uitgezongen.

Hilda Hoekstra speelde een thuiswedstrijd, maar ook hier is het talent duidelijk aanwezig en hoorbaar. Eigenlijk kunnen we niet anders concluderen dat het een bijzondere avond was met veel muzikaal talent. Wij hopen dat de Jouster Fanfare nog lang mag bestaan om dit muzikale feest tot in de oneindigheid te kunnen blijven vieren.

Heeft u deze editie gemist, dan raden wij u aan volgend jaar toch een poging te doen om het concert te bezoeken. Wij zijn benieuwd welke namen volgend jaar de Jouster Fanfare komen vergezellen. Een sfeerimpressie vindt u via deze link.