Jouster mannenkoor samen met de Kast Omrop Fryslan


17-12-2017 JOURE – Op 15 december jongstleden trad het Jouster mannenkoor Cantate Cum Gaudio, onder leiding van dirigent Hans van Rossum op in het Programma Noardewyn met presentator Willem de Vries bij Omrop Fryslan. De prachtige liederen van het mannenkoor, begeleid door piano, werden afgewisseld door een onverwachte doch aangename verrassing voor het koor; ze deelden de studieopname met een optreden van de Friese topband De Kast.

Het mannenkoor dat volgend jaar alweer 50 jaar bestaat is bezig met een grote vernieuwingsslag, in de organisatie, in het zangaanbod en in de zangexpressie van het koor. Het mannenkoor wil hierom graag van zichzelf laten horen; en is te bewonderen en te beluisteren nu ook op diverse nieuwe en unieke locaties waaronder een aantal historische Friese kerken in de omgeving van Joure.

Cantate Cum Gaudio heeft tevens de ambitie om betrokken te worden bij het zomerprogramma van het Korenfestival Lokaal Vocaal in de Prinsentuin in Leeuwarden en in het Fries Natuurmuseum, en bij een tour die momenteel ontwikkeld wordt rondom de elf fonteinen die onlangs in Friesland zijn geplaatst in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. (http://www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma/eleven-fountains) Het mannenkoor Cantate Cum Gaudio zoekt tevens nieuwe leden. Aanmeldingen voor een oriëntatie hiervoor, en het bijwonen van een repetitie kunnen worden gedaan via de website http://www.ccg-mannenkoor-joure.nl