Jouster mannenkoor Cantate Cum excelleert in kerstconcert

22-12-2018 JOURE – Gisteravond was het jaarlijkse kerstconcert van Christelijk Regionaal Mannenkoor Cantate Cum Gaudio in de Oerdracht in Joure. Dit jaar bestaat het Mannenkoor 50 jaar. Het Jouster mannenkoor koor heeft dit jaar naast een reeks volledig uitverkochte voorstellingen van hun Theaterconcert ‘Jochanan van Patmos’, nieuwe stijlvolle ‘Fryske Marren blauwe’ kostuums aangeschaft.

Het mannenkoor bracht op bijzondere wijze het lied ‘Stille Nacht’ ten gehore en sloot samen zingend met alle bezoekers in perfecte harmonie het kerstconcert af met het lied ‘Ere zijn God’. Het mannenkoor werd stijlvol omlijst door het prachtig fanfarekorps Fryslân Brass en gastkoor op het kerstconcert was het Vocaal Ensemble Cantabile.

Twee klassiek geschoolde fluitisten Shanna Hogeling en Janneke de Lange speelden diverse stukken van Mozart. Organist en pianist Anne Kroeze begeleidde het concert. Dirigent van het koor en tevens operazanger Marco Rypma zong hiernaast op ongekende wijze een aantal liederen samen met zijn dochter Rixt.

Foto: Catharina van Staveren