Jouster korfballers promoveren naar eerste klasse na bloedstollend duel

20-03-2023 JOURE – Zaterdag 18 maart 2023 zal voor altijd een historische dag in de clubgeschiedenis blijven. Joure 1 wist in Zevenhuizen te winnen van Sparta en promoveerde naar de 1e klasse. Een ongekende prestatie van het vlaggenschip. Vele supporters waren meegereisd met de bus of op eigen gelegenheid afgereisd waardoor er een geweldige sfeer heerste in de sporthal met veel aanmoedigingen en spandoeken en op de terugreis heerste een feeststemming in de bus.

Later op de avond werd het promotiefeest gevierd in het clubhuis. Naast het grote succes van het 1e wist alleen de C1 hun wedstrijd te winnen. De overige teams verloren hun wedstrijd helaas. Komende zaterdag staat voor de selectie de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen DTS uit Surhuizum.

Voor het eerste zijn de punten belangrijk in de strijd op het kampioenschap (want die wordt nog uitgevochten met Elburg) en het 2e hoopt de punten te behalen om in de reserve 3e klasse actief te blijven volgend seizoen. Ook de C1 kan de punten goed gebruiken in de strijd om het kampioenschap.