Jouster Horeca niet blij met planning gemeente


23-06-2017 JOURE – Zowel het Tolhuis als de Oranjerie te Joure zijn blij met de bestrating die er zal komen aan de Appelwijk. Minder blij zijn ze met het gekozen tijdstip van de werkzaamheden. De horeca heeft het sowieso al niet getroffen de afgelopen periode. Zo kreeg de Oranjerie éérst te maken met de verbouwing van de passantenhaven. Daarna kreeg café het Tolhuis, 't Syl en de Oranjerie samen te maken met de verbouwing van de Tolhuisbrug. Nu is de bestrating van de Appelwijk aan de beurt.

Dat het moet gebeuren en dat het mooier wordt, zijn ze het beide over eens maar waarom het gepland wordt tijdens het hoogtepunt van het toeristen seizoen is geheel onduidelijk. Naast de zorgen over de klantenbereikbaarheid uitten beide ondernemers zich zorgen over de bereikbaarheid van de leveranciers.

Communicatie
Bas Baaij van de Oranjerie had de planning van de gemeente per post ontvangen echter kon het Tolhuis niet rekenen op dergelijke informatie. Johan Laanstra van het Tolhuis geeft dan ook aan dit te betreuren. "Het is wel jammer dat je over de geplande werkzaamheden moet lezen in de media".

Het gemeentehuis zal tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven via de Grienedyk, maar het restaurant gedeelte van het Tolhuis zal nog voor de nodige uitdaging zorgen. Beide ondernemers geven aan dat overleg over de periode van de werkzaamheden wenselijk was geweest. Tot 26 juni kunt u in ieder geval zonder problemen nog terecht bij het Tolhuis en de Oranjerie.