Joure wilt prof-basketball op korte termijn


04-04-2017 JOURE – De Joure Roundabouts, dat is de naam die de komende jaren de Jouster trots moet gaan verdedigen in de Dutch Basketball League. Op het eerste gezicht lijkt het een opvallende stap, op het tweede gezicht ook. De coach staat vast, de spelers in het vizier, de locatie zo goed als rond. Enkel nog de sponsors en de volledige begroting rond krijgen.

Joure heeft geen geschiedenis in prof-basketball, maar met een goede structuur moet daar gauw verandering in komen aldus voorzitter Woudstra. “We hebben afgelopen maanden hard gewerkt om de juiste mensen op de juiste plaats te zetten. Met het contracteren van coach Wright hebben we een stap in de goede richting gezet” Een kritische noot richting de huidige clubs ontbreekt niet: “We zien Den Bosch als ons echte voorbeeld. Zij geven ons de kans om te laten zien hoe het niet moet. Desalniettemin laat Donar zien hoe het wel moet, ze hebben laten zien dat ze in staat zijn om met een heldere visie voet aan wal te zetten in Europa."

De verwachting is dat de Roundabouts vanaf seizoen 2017/2018 het veld gaat betreden. Welk veld dat is en welke spelers dat gaan zijn is nog niet duidelijk. “Wij hopen daar snel meer duidelijkheid over te geven” aldus Woudstra.