Jonge mantelzorgers naar voetbalwedstrijd


08-11-2017 JOURE – Ook in 2017 is er aandacht voor de jonge mantelzorgers in de gemeente De Fryske Marren en Heerenveen. Op zaterdag 25 november, van 18.00 – 22.30 uur, organiseren Miks welzijn en Caleidoscoop een spectaculair uitje rondom de voetbalwedstrijd SC Heerenveen – PEC Zwolle.

Jonge mantelzorgers
In veel gezinnen is er iemand ziek, gehandicapt of verslaafd. Dat komt vaker voor dan je denkt. Het overkomt je plotseling, bijvoorbeeld als je ouder een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Of je groeit er mee op, bijvoorbeeld als je zus een handicap heeft.

Je helpt vanzelf extra veel mee. Je houdt meer dan anderen rekening met thuis. Je voelt je misschien minder vrij dan je leeftijdgenoten. Dat bij elkaar heet mantelzorg.

Jonge mantelzorgers kunnen veel aan. Je bent het zo gewend en je staat gewoon klaar voor je familie. Daar kun je best trots op zijn. Maar dat zegt nog niet dat je het er altijd gemakkelijk mee hebt. Voor een jonge mantelzorger is het ook wel eens (te) veel…

FUNdag
Ben jij 10 jaar of ouder en is er bij jou thuis iemand ziek, gehandicapt of verslaafd? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Speciaal voor jou organiseren we weer een FUNdag. We gaan dit keer naar de wedstrijd SC Heerenveen – PEC Zwolle. En dat niet alleen! We krijgen een rondleiding in het Abe Lenstra stadion, we gaan samen eten en daarna vanuit de Skybox naar de wedstrijd kijken.

Opgeven
De deelname aan de FUNdag is gratis. Voor eten en drinken wordt gezorgd! Het enige wat jij hoeft te doen is je aanmelden en van de partij te zijn. Voor eten en drinken wordt gezorgd! Je kunt je aanmelden via telefoon@miks-welzijn.nl of bellen naar 0513-414593.

Ben je nog niet bij Miks welzijn als jonge mantelzorger  ingeschreven en lijkt het je leuk om mee te gaan, geef dan je naam en adres aan ons door, zodat wij je een uitnodiging kunnen sturen.