Sint Johannesga en Rotsterhaule nu ook BSO


30-05-2017 OUWSTERHAULE – Vanaf 4 september 2017 kunnen ouders en kinderen gebruik maken van buitenschoolse opvang. Bij voldoende belangstelling is er ruimte in het gebouw van basisschool De Trieme in St. Johannesga. Deze bso is óók voor kinderen van basisschool De schakel.

Activiteiten, workshops en themaweken
Op de BSO kan jouw kind bijkomen niet een boekje op de bank, hutten bouwen, lekker buiten spelen of binnen een spelletje doen. Ook zijn er iedere week verschillende activiteiten en workshops zoals timmeren, knutselen, vissen. theater, sport & spel en dergelijke. Tijdens schoolvakanties zijn er leuke themaweken zoals bijvoorbeeld: Indianenweek, Avonturenweek of de Olympische Spelen. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld het museum, het bos of de speeltuin. SKIK werkt aan samenwerking met onder andere Miks en lokale sportverenigingen op het gebied van activiteiten en workshops.

Openingstijden
Iedere schooldag van 7.00 tot 8.30 uur en vanaf na schooltijd tot 18.30 uur. In schoolvakanties en op schoolvrije dagen is de BSO open van 7.30 tot 18.30 uur. Het kan zijn dat de opvang tijdens deze dagen op de BSO van SKIK in Oudehaske of Ouwsterhaule is. Dat hangt af van het aantal kinderen.

Keuzepaketten
– 52 weken pakket: Alle schoolweken plus alle schoolvakanties
– 48 weken pakket: Alle schoolweken plus 7 vakantieweken
– 41 weken pakket: al;een tijdens schoolweken
– Flexibele opvang: alleen tijdens schoolvakanties
– Voorschoolse opvang: Van 07:00 uur tot 08:00 uur.

Kinderopvang is niet duur
Je krijgt maandelijks een rekening van SKIK. maarje hebt waarschijnlijk ook recht op kinderopvangtoeslag. Hoeveel dit is, hangt af van jouw/jullie inkomen: hoe lager het inkomen, hoe hoger de toeslag. Bij een inkomen van €40.000 respectievelijk €60.000 betaal je netto € 3.35 respectievelijk €5.55 voor een hele middag BSO (bij 2 kinderen en een 52-weken pakket).  Via de kostencalculator op http://www.skik.nu zie je snel en simpel wat de kosten voor bso voor jou persoonlijk zijn.

Aanmelden voor 1 juli
De BSO start op 4 september 2017 mits er 4 kinderen op een middag zijn aangemeld. Op 1 juli 2017 wordt er gekeken of er genoeg aanmeldingen zijn om te starten. Meld je dus vóór 1 juli aan om er zeker van te zijn dat de BSO open gaat. Aanmelden kan via de knop inschrijven’ via http://www.skik.nu.