Jeugd vogelwacht “It Tomke” in voortbestaan bedreigd?

21-12-2020 JOURE – Het mag toch niet gebeuren dat de jeugd van 5 tot en met 16 jaar in en rond Joure niet meer kan genieten van de excursies en activiteiten die elke maand door vrijwilligers werden georganiseerd? Door tijdgebrek kunnen deze vrijwilligers die het vele jaren hebben gedaan het niet meer combineren met hun werk.

Jeugdvogelwacht “It Tomke” bestaat al 34 jaar. De laatste jaren zijn er ongeveer 55 leden. Er werd 10 keer per jaar een activiteiten georganiseerd waar per keer ongeveer 15 jeugdleden aan mee deden.

Omdat natuur veel breder is dan vogels kon er aan vele verschillende activiteiten worden mee gedaan. Waterbeestjes ontdekken, vogelvoederkransen maken met kerst, het bos in met Staatsbosbeheer, Nestkastjes timmeren, met Jan de Jong mee te vogelringen, bezoek aan natuurmuseum, kerkuilen of vleermuizen spotten, met een nazorgen mee om nesten van de weidevogels beschermen en op bezoek bij een imker.

Vele mooie en leerzame momenten waarvan vele jeugdleden hebben genoten. Om een mooi beeld van de jeugdactiviteiten te krijgen is een bezoek aan de website van Vogelwacht Joure (www.vogelwachtjoure.nl) zeker een goed idee. Op de site wel doorklikken naar Jeugd vogelwacht. Er zijn van vele activiteiten verhaaltjes te lezen en foto’s te zien.

Helaas lijkt het erop dat na 34 jeugd vogelwacht bij gebrek aan begeleiding moet stoppen. Dat zou bijzonder jammer zijn voor de jeugd die altijd zo betrokken was bij onze activiteiten. Draag jij de natuur een warm hart toe en wil je dit over brengen en delen met de jeugd, neem dan contact op met Jan Veldman, tel 06-15287892