JDE Peet’s ziet aanzienlijke daling in omzet

09-03-2021 JOURE – De wereldwijde lock-in-maatregelen van vorig jaar leidden tot een aanzienlijke daling van de omzet van thee- en koffieproducent JDE Peet’s. Het bedrijf achter Douwe Egberts en Pickwick hebben een aanzienlijke toename van dranken gezien. Volgens de vandaag gepubliceerde jaarlijkse cijfers van het bedrijf heeft dit niet voorkomen dat de totale omzet en winst vorig jaar daalde.

Omdat veel horecabedrijven over de hele wereld het grootste deel van het jaar hun deuren moesten sluiten, hebben de koffie en thee van JDE Peets hun consumptie buitenshuis met 30% verminderd. Daar staat tegenover dat de consumptie door huishoudens met 9,1% is gestegen.

Uiteindelijk bedroegen de totale inkomsten van vorig jaar 6,65 miljard euro, een daling met 4,2% ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst daalde met 1,7% tot 787 miljoen euro.

JDE Peet’s wees voor dit jaar al op de aanhoudende onzekerheid als gevolg van de coronapandemie. De drankproducent denken dat 2021 een moeilijk jaar wordt, zeker voor de horeca. Daarom verlaagde het bedrijf zijn omzetverwachtingen op korte en middellange termijn.