Jan Veenstra: 27 jaar Hof & Hiem (2)


12-03-2017 JOURE – Vandaag het tweede deel van het gesprek met Jan Veenstra.

Thuiszorg
Medewerkers van Doniahiem kwamen bij Jan Veenstra op kantoor en wilden graag meer buiten de deur willen werken. Ook gaven ze aan dat genoeg zorgvraag buiten de organisatie zou zijn. Ondanks dat het niet in het beleid paste vond Jan Veenstra het wel een leuk idee. Hij investeerde in witte fietsen en 2 kleine auto’s voor de thuiszorg. De medewerkers kregen de ruimte om de thuiszorg tak zelf op te zetten. Toen de thuiszorg begon te groeien zijn extra mensen bij gehaald om het concept verder gestalte te geven. Momenteel is Hof en Hiem Thuiszorg de snelst groeiende poot.

Veranderingen in de zorg
Een zorggroep is een bedrijf. Zo moet je het ook managen. Het verschil is dat je product ‘zorg’ is. Als een organisatie geen hoogwaardige zorg kan bieden, lopen de klanten weg. Door creatief te denken en enthousiasme kun je heel ver komen. Soms lijken de belangen van de bewoners anders te zijn dan die van het personeel. Uiteindelijk streven ze wel hetzelfde doel na en dat leidt tot succes.

Organisatie
Jan geeft aan dat hij altijd het geluk heeft gehad met de collega’s en zijn CMT-team. Zonder hen was Hof en Hiem niet geweest wat het nu is. Niemand was bang om het werk op te pakken. Iedereen werkte meer dan 40 uur maar je hoorde niemand klagen.  Met de medewerkers hebben we het ook altijd getroffen. Het is een bijzonder enthousiaste groep. Als laatste noemt Jan Veenstra de vele belangrijke vrijwilligers die bij de organisatie zijn betrokken. Zij hebben ondersteunende taken van de zorgmedewerkers uit handen genomen en daardoor extra tijd kunnen creëren voor de bewoners. Toen Jan begon bij Doniahiem waren er 45 mensen in dienst. Vandaag de dag werken er meer dan 575 mensen bij de organisatie en zijn er 675 vrijwilligers actief.

Opleidingen
Waar Jan Veenstra met name trots over spreekt zijn de opleidingen die er mogelijk zijn binnen Hof & Hiem. Er zijn eigen in-serviceopleidingen opgezet maar ook psychogeriatrische opleidingen zijn zeer succesvol. Binnen andere organisaties wordt er over het algemeen 1,5 % van de personeelskosten gebruikt voor opleidingen. Bij Hof & Hiem is dat 3%. De medewerkers waarderen de kansen die worden geboden. Op deze wijze blijf je ook met alle ontwikkelingen bij ‘de les’. Hof & Hiem is onlangs weer genomineerd voor de Start award als beste leerbedrijf.

Personeelsfeest
Op 30 maart is er een groot vrijwilligersfeest en op 31 maart is een spectaculair personeelsfeest. Dit als dank voor de geweldige inzet. Ook daar is Jan Veenstra altijd nauw bij betrokken. Onder andere bij het uitkiezen van de artiesten tot de aankleding van het geheel. Het moet allemaal perfect zijn voor de medewerkers en vrijwilligers. Ook vieren de bewoners op locatie feest met een Fries programma.

Maatschappelijke betrokkenheid
In Sint Nicolaasga en Lemmer wilde men graag een dorpscentrum voor senioren hebben. In Balk bleek er behoefte te zijn aan een uitvaartcentrum maar ook een vergadercentrum ontbrak. Ook daar heeft Hof & Hiem in geïnvesteerd. Door te efficiënt  investeren in het bieden van zorg kwamen er ook middelen terug. Zo is ook de Cornelia Hoeve gefinancierd. Hier werd Jan gewaarschuwd dat het financieel niet uit zou kunnen. Inmiddels is echter gebleken dat het prima gaat. Zelfs mensen uit Denemarken en Zweden komen kijken hoe Hof & Hiem het allemaal aanpakt. Ook het project De Werf in Joure is een uniek concept. Naast huisartsen, BENU apotheek en cesar en fysiotherapeuten is er een unieke samenwerking met het ziekenhuis Tjongerschans. Ook worden er 17 appartementen en twee afdelingen voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie gerealiseerd. Trots is Jan Veenstra ook op de betrokkenheid van Hof en Hiem bij ondersteuningsprojecten voor minder bedeelden op Sri Lanka. Het is mooi dat wij een stukje van onze welvaart met deze mensen kunnen delen.

Voor Jan Veenstra zit het er op 1 april bij Hof en Hiem op. In zijn opvolger John van Arnhem heeft hij zeer veel vertrouwen. Echt een mensenmens die de organisatie naar een nog hoger plan zal tillen en daarmee de geschikte bestuurder is in deze roerige tijden.

Toekomst
Op de vraag aan Jan Veenstra wat hij nu met zijn tijd zal gaan doen geeft hij aan architectuur erg leuk te vinden maar ook koken en reizen staan op het programma. Komt er echter nog een leuke ‘klus’ voorbij dan is er een mogelijkheid dat hij toch nog aan het werk gaat. ‘Het moeten niet langdurige klussen zijn, maar ik ben zeker nog niet uitgerangeerd’. Stil zitten is niet iets wat in het aard zit. Op de vraag hoe hij terug kijkt op 27 jaar werkzaamheden bij Hof & Hiem antwoord hij met een brede glimlach: “I did it my way”.