Interactief kinderconcert Ella de Eend van It Toanhûs speelt in Joure

Zondag 3 april spelen de docenten van It Toanhûs de voorstelling Ella de Eend voor kinderen van 4 tot 7 jaar in de Brede School Joure Zuid.  Ella de Eend is een interactief kinderconcert, wat betekent dat kinderen mee kunnen zingen, dansen en spelen tijdens de voorstelling. Het doel van de voorstelling is om kinderen op een laagdrempelige manier een theater/muzikale ervaring te geven en simpelweg een leuke muzikale middag laten beleven.

Door de pandemie heeft het even geduurd voordat deze voorstelling gespeeld kon worden. Het idee voor dit kinderconcert is namelijk al ontstaan in 2019 tijdens een vergadering van It Toanhûs ter ere van het 30 jarig bestaan. Muziekdocent Annemarie van den Boom was hier erg enthousiast over en besloot hierin het voortouw te nemen. ‘Ik haalde mijn inspiratie uit prentenboeken. Met name het boek Ella het swingende eendje van Suzan Overmeer’ vertelt Annemarie. Het kinderconcert gaat over Ella de Eend die in een nestje geboren wordt met broertjes en zusjes, maar zich anders voelt dan hen. Ella wil graag dansen en zingen, maar de andere broertjes en zusjes willen dit niet. Het eendje besluit weg te lopen en gaat op zoek naar vriendjes die het wél leuk vinden om te dansen en te zingen. Ella krijgt te maken met teleurstellingen, ze wordt vaak afgewezen en weggestuurd. Gelukkig ontdekt ze de kinderen in de zaal en wordt ze vrienden met de hele zaal. Samen gaan ze zingen, dansen en muziek maken. Uiteindelijk gaan alle kinderen, ouders maar ook Ella blij naar huis.

De muziek die tijdens Ella de Eend wordt gespeeld komt uit verschillende hoeken. K3, Otje (Annie MG Schmidt), Ella het swingend eendje, eigen liedjes en nog veel meer. Kortom een divers palet aan kindermuziek! Alle muziek heeft een eigen Toanhûs sausje gekregen dankzij muziekdocenten Harmke Bijlsma en Arjan Kiel die de arrangementen hebben verzorgd. De ervaren Toanhûs collega’s die tijdens de voorstelling meespelen zijn Herman Woltman (gitaar), Monique Gruppen (klarinet), Jenny Luth (viool), Harmke Bijlsma (saxofoon), Derk Stegeman (cello), Meta Oud (dwarsfluit) en Annemarie ten Boom (verteller/zang).

De voorstelling Ella de Eend is op Zondag 3 april, 14.30 uur, Brede School Joure Zuid. De toegangsprijs is € 5,50 per ouder + 1 kind en €2,- voor extra kind tussen de 4-7 jaar. Ga voor tickets naar www.toanhus.nl.