Inspectie van brug Spannenburg

12-01-2023 JOURE – In opdracht van Rijkswaterstaat vindt vrijdag 13 januari van 09.00 uur tot 15.00 uur een inspectie plaats aan de brug Spannenburg. Deze inspectie is noodzakelijk om de veiligheid van het wegverkeer te kunnen blijven garanderen. Door de stremming van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure maakt veel meer verkeer gebruik van de brug dan gebruikelijk. Reden om de gehele brug grondig te controleren.

De inspecties vinden plaats tussen 09.00 uur en 15.00 uur en duren steeds maximaal 15 minuten, zodat het verkeer over de N354 zo weinig mogelijk oponthoud ervaart. Verkeerstops zijn noodzakelijk omdat de inspecteurs onder de brug in de houten constructie moeten klimmen en onder de brug bouten moeten inspecteren, eventueel aandraaien en zo nodig vervangen. Dit kan alleen op een veilige manier worden gedaan als er geen verkeer over de brug rijdt.

Tijdens de werkzaamheden zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer actief te informeren over de werkzaamheden en het verkeer in goede banen te leiden. Ook wordt het verkeer door middel van tekstkarren geïnformeerd over de verkeershinder.