Ingezonden – Wie zorgt er voor bewustwording op de fietspaden voor schooljeugd

31-05-2020 JOURE – Straks gaan de kinderen weer naar school. Maar nu constateren we op de fietspaden al dat bij tegemoet komende verkeer op de fietspaden dat mensen naast elkaar blijven fietsen of het gewoon weigeren 1,5 meter afstand te houden en gewoon breed blijven fietsen soms is er dan nog maar 20 cm.

Een betrokken inwoner heeft de gemeente Heerenveen en Joure gevraagd of ze hier ook aandacht aan zullen gaan besteden. Een van de medewerkers zei dat het de verantwoordelijkheid is van de mensen zelf. Daar kan onze schrijfster zich gedeeltelijk mee eens zijn. Maar we zien ook bij veel mensen laconiek gedrag en wordt er gesteld dat dat de kinderen zich zelf maar moeten redden.

Gemeentes mogen is deze betrokken bewoonster wel wat moeite doen omtrent de bewustwording op de fietspaden, zodat onze minderjarige kinderen zowel in sociaal emotioneel als fysieke veiligheid naar school kunnen fietsen. Zou het een idee zijn of heel veel moeite kosten om bijvoorbeeld een bord tussen 8:00 uur en 18.00 te plaatsen waarin iedereen wordt geattendeerd achter elkaar fietsen zodat iedereen zo veilig mogelijk op de plaats van bestemming kan komen?