Ingezonden: Swimfun in het diepe gegooid


07-06-2017 JOURE – In de raadsvergadering gisteravond bleek dat de gemeente meer dan waarschijnlijk een rol heeft gespeeld in het ontslag van Dhr. Braaksma bij Swimfun. De stichting is onder druk gezet doordat de gemeente het contract met Swimfun dreigde op te zeggen. Nu Dhr. Braaksma niet meer als directeur op treed, heeft de gemeente weer gesprekken met Stichting De Stienen flier. 

Medewerkers vanuit het zwembad durven niets te zeggen omdat zij vrezen voor eenzelfde lot als die van Dhr. Braaksma. Juridisch zit het allemaal prima in elkaar. Maar diegenen die het bij Swimfun het voor zeggen hebben is zeker niet de stichting. Ook politieke partijen zijn inmiddels niet langer overtuigd over de onschuld van de gemeente in deze zaak en geven dit ook openlijk toe. Als er wordt gevraagd aan de gemeente om een reactie dan laat de gemeente weten 'niet verantwoordelijk te zijn over de besluiten die binnen het bestuur van de stichting plaatsvinden'. 

De raadsleden hebben de stichting in het diepe gegooid en kan elk moment er voor kiezen om de stichting te laten verzuipen of om een touw toe te werpen. Als er wel een nieuw contract komt zal er wel in worden opgenomen dat er geen informatie naar buiten mag komen op dreiging van 'ontslag op staande voet'. Het is niet te hopen dat de gemeente de ingeslagen koers aan gaat houden. Zodra men überhaupt kritisch naar de gemeente toe is, wordt er angstvallig gekeken hoe ze de geluiden zo snel mogelijk kunnen doen laten verdwijnen. Enkele weken geleden is er een overleg geweest over dit dossier binnen de raadsleden. Daarbij is aangegeven dat er niets rondom het onderwerp gecommuniceerd zou en mocht worden.

Een raadslid die stukken in wil zien met betrekking tot de stichting 'De stienen Flier' werd de toegang tot de onderlinge communicatie geweigerd. Gemeente en raadsleden, laat nu maar aan iedereen zien wat er daadwerkelijk is gebeurd. Geef openheid van zaken en neem uw verantwoordelijkheid. Ook al is de gemeente nog zo snel, de burger achterhaald haar wel…

(De identiteit van de auteur is bekend bij de reactie)