Ingezonden: Onbegrijpelijk beleid Gemeente De Fryske Marren

21-11-2019 JOURE – Tot op heden is er achter onze woning aan de Harddraversweg stukje ongebruikte grond. De gemeente wil echter graag van het stukje (snippergroen) grond af. Het afgelopen jaar hebben meerdere bewoners dan ook hun best gedaan om met de buurt tot een eerlijke verdeling achter onze tuinen te komen. Het stukje grond zou namelijk ideaal zijn om als speelveld voor de aanwonende kinderen te fungeren.

‘Ondanks onze inspanningen konden we met de buurt niet komen tot een eerlijke verdeling en hebben we de gemeente hierbij om hulp gevraagd. Deze kwam vervolgens met een verdeling waarbij er geen mogelijkheden zijn om de grond te kopen of om een speelveld te realiseren’.

Het grootste stuk grond zal zoals het er nu voor staat als achtertuin fungeren voor 1 belanghebbende buurman. Dit ondanks de wens van de buurt die het stukje grond wil inzetten als speelveld en sociale ontmoetingsplaats.

Het verliezen van het stuk grond valt sommige bewoners zwaar. In de nabije omgeving is er namelijk geen speelveld voorradig. De aanwonende kinderen moeten drukke straten oversteken alvorens zij ergens veilig kunnen spelen. Een van de kinderen kan nu via een bruggetje als een ware ‘Freek Vonk’ op zoek beestjes en plantjes op het stukje grond. Dit zal als het besluit van de gemeente aan wordt gehouden tot verleden tijd gaan behoren.

Wat de bewoners en meerdere inwoners van de buurt niet begrijpen is waarom er geen andere verdeling mogelijk is. De kinderen kunnen op het stukje groen veilig spelen uit de buurt van het drukke verkeer. Bewoners roepen de gemeente op om nog eens goed na te denken voor zij tot het voorgenomen besluit zullen overgaan. Daarnaast hoopt de familie steunbetuigingen te krijgen van de lezers zodat de gemeente van het voorgenomen besluit af wil zien en de kinderen een veilige speelplaats gunt.

Ingestuurd door Mevr. S. Visser