Informatieve lezing over digitaal nalatenschap in de Bibliotheek in Joure

26-02-2023 JOURE – Dinsdag 7 maart om 10.30 is Renée Kamphuis van SeniorWeb te gast in de Bibliotheek in Joure waar zij een presentatie zal geven over digitaal nalaten. Het fysiek nalatenschap is vaak goed geregeld, maar weten uw nabestaanden ook hoe u uw digitale zaken wilt afhandelen? Is er bijvoorbeeld toegang tot wachtwoorden? En is er bekend wat er moet gebeuren met uw digitale abonnementen of uw social media account?

Ons leven is de afgelopen twintig jaar steeds digitaler geworden. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn of haar online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te raden of kraken zijn, en die niemand kent. Maar als iemand komt te overlijden zijn die goed beveiligde accounts voor niemand toegankelijk. Het is dus verstandig om te bepalen wat er na uw overlijden gebeurt met bijvoorbeeld een Google-account met mails en foto’s of uw Facebookpagina. Wilt u dat uw profiel verwijderd wordt of wilt u een gedenkpagina?

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat u na uw overlijden digitaal voortleeft. En wat kunt u nu doen om uw nabestaanden toegang te geven tot uw bestanden op internet? Met een digitaal nalatenschap bespaart u uw nabestaanden onnodige beslommeringen. U hoort er alles over tijdens deze informatieve lezing. De toegang is gratis. Aanmelden kan via de website www.bmf.nl , of kom even langs in de Bibliotheek.