In de ochtend lage temperaturen, overdag iets warmer

31-10-2019 JOURE – Vandaag start de ochtend met lage temperaturen en aanvankelijk vriest het in het binnenland. Het is wel lekker zonnig. In de middag stijgt de temperatuur naar 7-8 graden in het noorden en ruim 9 graden in het zuiden. Daarmee is het de koudste dag van de week. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten.

In de avond is het nog een tijd helder en daalt de temperatuur in het binnenland naar 1-4 graden. In het noordoosten kan het aan het begin van de nacht een beetje vriezen. In het zuiden en westen verschijnen wolkenvelden en stijgt de temperatuur geleidelijk naar 3-7 graden. In het noordoosten neem later de bewolking toe en verdwijnt de vorst. Tegen de ochtend kan in Zeeland een beetje regen vallen.

Vrijdag krijgen we nat herfstweer en wordt het langzaam zachter. In de ochtend is het in het noordoosten mogelijk nog een tijdje droog en kan de zon kortstondig schijnen. In de rest van het land is het bewolkt en zijn perioden met regen. In de middag is het grijs met in het hele land van tijd tot tijd regen. Het is 6 graden in het noordoosten tot 11 graden in Zeeland. Door de regen is het voor het gevoel nog wat kouder. Een matige zuidenwind voert langzaam zachtere lucht aan. Aan het eind van de middag is het 9-13 graden.

In de avond blijft het wisselvallig en kan de temperatuur nog een graad stijgen. Ook in de nacht naar zaterdag zal het van tijd tot tijd regenen. Bij een doorstaande zuidwestenwind verandert de temperatuur nauwelijks.

Zaterdag is het overwegend bewolkt met verspreid over het land enkele buien. De buien kunnen tijdelijk afnemen en mogelijk breekt nog even de zon door, maar in de middag neemt de bewolking weer toe en zal het vaker regenen. Het wordt 13-14 graden in het noorden en 14 tot plaatselijk 16 graden in het zuiden. Op de Wadden is het een graad of 12.

Zondag blijft het grijs en wisselvallig met regelmatig een bui. Kortstondig kan de zon doorbreken. Het wordt onstuimiger met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind krachtig en mogelijk hard. Het wordt 13-14 graden.

Maandag is het onvervalst herfstweer met veel bewolking, perioden met regen en een onstuimige zuidwestenwind. Het wordt 12-13 graden.

De dagen daarna zijn er geleidelijk minder buien en naast wolkenvelden kunnen we af en toe ook zon verwachten. De middagtemperatuur daalt naar 10-13 graden.