In begin van de dag zon, later bewolking

05-02-2020 JOURE – Vandaag zijn er wolkenvelden, maar in de ochtend schijnt ook geregeld de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

In de middag overheerst de bewolking met slechts af en toe zon. Het blijft droog en bij niet meer dan zwakke westen- tot noordwestenwind stijgt de temperatuur naar 6 graden langs de oostgrens en in het zuiden van Limburg. In de rest van het land wordt het een graad of 7 en in de Randstad wordt het 8 graden.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is het bewolkt. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur daalt naar 1-3 graden. In het zuiden en oosten kan het licht vriezen.

Donderdag is er een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke westen- tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden.

Vrijdag wordt een droge dag met flink wat zonneschijn. De ochtend start mogelijk grijs en kil met lokaal mist, maar vrij snel gaat de zon schijnen. Na een nacht met vooral in het midden en zuiden lichte vorst, wordt het overdag 7 graden in het noorden en 9 in het zuiden. De wind waait uit het zuidoosten en is zwak tot hooguit matig.

Het weekend begint zaterdag met geregeld zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en vanuit het westen volgt later op de dag mogelijk wat lichte regen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuiden. De temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden en naar 10 in het zuiden.

Na zaterdag is het gedaan met het rustige weer. Zondag is het bewolkt en vanuit het westen gaat het enige tijd regenen. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig. Boven land is de wind (vrij) krachtig en aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Mogelijk komt het in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden tot een zuidwesterstorm, windkracht 9. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden.

Ook volgende week blijft het uitermate wisselvallig met elke dag regen en veel wind. Aan zee waait het regelmatig hard tot stormachtig en dagelijks is kans op stormkracht 9. De temperatuur stijgt naar 8-11 graden.