Illegaal vuurwerk onderschept


29-12-2017 JOURE – De politie heeft in Friesland zo’n dertig postpakketten met illegaal vuurwerk in beslag genomen. Wat opviel was dat het vuurwerk zwaarder is dan als er normaal aangetroffen word. Volgens de politie is dat is een trend die al enkele jaren zich voortzet. Neem bijvoorbeeld de Cobra 80. Volgens de politie doet deze niet onder aan de een handgranaat.‘Project Oorworm’
De politie zoekt in heel Nederland naar illegaal vuurwerk dat wordt verhandeld via internet en sociale media. Vaak gaat het om tieners die vooral voor eigen gebruik vuurwerk bestellen, maar zijn er mensen die het inkopen om door te verhandelen.

“Wat opvalt is dat we ook adressen hebben gehad waar we meer postpakketten hebben onderschept. Soms gaat het om best grote hoeveelheden. En dat is vooral bedoeld om weer door te verkopen.

Bezoek aan huis
Nog voor de jaarwisseling hoopt de politie alle kopers van het illegale vuurwerk bezocht te hebben. er staan nog altijd een aantal mensen bij hen op de lijst waar ze nog graag een huiszoeking willen doen.