IFKS van start op zaterdag 10 augustus

07-08-2019 JOURE – Van 1982 tot 1984 werd er maar in één klasse gezeild waarin alle skûtsjes aan deel namen. In 1985 kwam de B-klasse erbij. Ook het systeem van promotie/degradatie werd ingevoerd, de laatste drie deelnemers uit de A-klasse degraderen, de top drie van de B-klasse promoveren.

In 1993 waren er te veel gegadigden voor deelname en een C-klasse werd aan de wedstrijden reeks toegevoegd. In 1995 werd er een speciale klasse voor de kleinere skûtsjes, meestal nog in de originele staat verkerend, ingevoerd. Dit zijn skûtsjes met een maximale lengte van 17.10 meter. Dit werd de kleine B-klasse genoemd en de C-klasse verviel weer. De winnaar van de kleine B-klasse verkreeg het recht om naar de A-klasse te promoveren.

Peter de Koe heeft in 1997 van dit recht gebruik gemaakt. In 1999 werd de kleine B-klasse omgedoopt tot de klasse a-klein. Tegelijkertijd werd de B-klasse opgedeeld in de B1-klasse en de B2-klasse. Hierdoor zouden nieuwe deelnemers aan de IFKS-reeks sneller kunnen promoveren naar de A-klasse dan wanneer weer een C-klasse zou worden ingevoerd. In 2002 heeft de IFKS echter alsnog de C-klasse weer ingevoerd. De vier klassen zijn nu: De A-klasse, de B-klasse, de C-klasse en de a-klein.

Programma 2019
– Vrijdagavond 9 augustus 20.00 uur opening te Hindeloopen
– Zaterdag 10 augustus Hindeloopen
– Zondag 11 augustus Stavoren
– Maandag 12 augustus Heeg
– Dinsdag 13 augustus Sloten
– Woensdag 14 augustus Rustdag/inhaal (Echtenerbrug)
– Donderdag 15 augustus Echtenerbrug
– Vrijdag 16 augustus Lemmer
– Zaterdag 17 augustus Lemmer

Routebespreking schippers
Tijdens iedere routebespreking zullen de weerberichten voor de komende uren worden meegedeeld. Na elke routebespreking blijven er enkele bestuursleden van de IFKS of de wedstrijdleider en/of iemand van de Plaatselijke Commissie ongeveer 15 minuten beschikbaar voor het beantwoorden van eventuele vragen.