Iepen Mienskipsfûns 2020

03-12-2019 JOURE – In Fryslân bruist het van de initiatieven! Het Iepen Mienskipfûns is op zoek naar initiatiefrijke inwoners die een goed idee hebben om de leefbaarheid in hun wijk, dorp, stad of eiland te verbeteren. Via het Iepen Mienskipsfûns stelt provincie Fryslân geld beschikbaar om de projecten van inwoners verder te helpen. Projecten die ervoor zorgen dat u prettig kunt wonen in uw wijk, dorp of stad. Ideeën die uw leefomgeving laten bruisen en bouwen aan de toekomst van Fryslân. Denk aan projecten op het gebied van leefbaarheid, kansen voor burgers en sociale innovatie. Maar ook gericht op cultuur, duurzame dorpen en cultuurhistorie en landschap. 

Subsidierondes in 2020
In 2020 worden drie subsidierondes opengesteld waarin u subsidie aan kunt vragen:

  • Maandag 13 januari tot en met donderdag 6 februari 17.00 uur
  • Maandag 20 april tot en met donderdag 14 mei 17.00 uur
  • Maandag 7 september tot en met donderdag 1 oktober 17.00 uur

Het officiële aanvraagformulier wordt vlak voor de openstelling op deze pagina gepubliceerd. Meer informatie kunt u lezen via onderstaande links.

Resultaten
Het Iepen Mienskipsfûns heeft van 2015 tot heden aan ruim 1.500 projecten subsidie verstrekt. Daarmee is voor en vooral met de mienskip bijgedragen aan de leefbaarheid en cohesie binnen dorpen en wijken. Klik op de pdf om de resultaten van 2018 te bekijken.

Inspiratie opdoen?
Inspiratie nodig voor uw project of gewoon nieuwsgierig naar wat het Iepen Mienskipsfûns opgeleverd heeft? Bekijk op de Projecten in Beeld-kaart per categorie de uitgevoerde projecten.

Vragen?
Meer informatie over het Iepen Mienskipsfûns en begeleiding van uw projectidee tot een subsidieaanvraag vindt u op de subsidiepagina van Streekwurk. Hier vindt u ook de voorwaarden en toetsingscriteria, die van toepassing zijn op de subsidieregeling. Ook de projectadviseurs van het Streekwurk kantoor in uw regio helpen u graag verder.

Meer informatie
De wijziging Reglement Adviescommissie gebiedsplatform Streekwurk is gepubliceerd. Zie hiervoor de bijgevoegde link: Provinciaal Blad 2946-2019. De wijziging van de regeling is ook gepubliceerd op de website van www.overheid.nl. Zie hiervoor de volgende link: Regeling op overheid.nl