HZPC stopt activiteiten van dochterbedrijf Solentum

03-04-2021 JOURE – HZPC stopt per 1 mei met de activiteiten binnen het  dochterbedrijf Solentum. Solentum werd in 2015 opgericht als een 100% dochterbedrijf van HZPC, met als doel digitale agrarische producten en -diensten te ontwikkelen en te leveren. Alle relaties van het bedrijf zijn op de hoogte gesteld van het besluit.

Solentum ontwikkelde onder meer de producten SolEye, een digitaal instrument om precies en objectief de kleur van frites te beoordelen; de SolAntenna Warehouse, een digitale instrument die realtime gegevens verzamelt gedurende aardappelbewaring; de SolGrader een realtime digitale veldanalyse instrument van proefrooiingen ondersteund met SolPortal als data dashboard.
 
HZPC stelt dat de digitaliseringsontwikkeling zich in de aardappelbedrijfsketen langzamer gaat dan gedacht. Het bedrijf wil wel door met de digitalisering haar kernactiviteiten en gaat om dit proces te kunnen versnellen daarin nog meer focus aanbrengen. De activiteiten van Solentum passen daar op dit moment niet tussen.