Horeca terug naar de oorspronkelijke terrassen

19-03-2022 JOURE – Omdat de 1,5 meter afstand sinds 18 februari niet meer nodig is, is ook de extra terrasruimte vervallen en geldt nu weer de reguliere vergunning voor uw terras. Immers, de verruiming van de terrassen was een maatregel in coronatijd, zodat u ondanks de 1,5 meter afstand toch voldoende gasten een plek kon geven. Deze ontheffing die er was in coronatijd, is niet langer nodig, omdat de horeca weer (onbeperkt) gebruik kunt maken van uw normale terras. De gemeente vraagt dan ook voor zover dit nog niet gebeurd is, het terras weer terug te brengen naar de oorspronkelijke ruimte, zoals dit in uw vergunning staat. 

Begrip
De gemeente is blij dat ze met deze maatregel de afgelopen periode een gedeeltelijke oplossing hebben kunnen bieden. De gemeente heeft hiermee ruimte en begrip gevraagd van omwonenden, verkeersdeelnemers of winkeliers, zodat het ook goed is dat we dit nu weer naar de oorspronkelijke ruimte terugbrengen. Dit was ook de afspraak zoals die van tevoren gemaakt is. Natuurlijk houden we deze mogelijkheid achter de hand, mochten de coronamaatregelen in de toekomst weer nodig zijn. 

Terrasschermen
De gemeente krijgt vragen over het gebruik van schermen op / tussen terrassen. In de vergunning wordt dit in de meeste gevallen benoemd: er is een maximale hoogte van 1,60 meter toegestaan voor terrasschermen, inclusief bevestigingsmateriaal. Schermen met deze hoogte zijn dus toegestaan; voor zover deze binnen het oppervlak staan van de oorspronkelijke terrasvergunning. Net als voor de coronaperiode.