Horeca DFM krijgt volgend jaar 2 extra ontheffingen voor incidentele festiviteiten

29-07-2020 JOURE – Door de coronamaatregelen heeft de horeca dit jaar helaas een kort seizoen. Ook hebben zij geen gebruik kunnen maken van ontheffing voor incidentele festiviteiten. Gemeente De Fryske Marren wil de horeca hierin graag tegemoet komen door het aantal incidentele festiviteiten in 2021 te verhogen naar het maximaal toegestane aantal van 12.

12 keer ontheffing in 2021
Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kan de horeca normaal gesproken 10 keer per jaar ontheffing vragen voor incidentele festiviteiten. Bijvoorbeeld voor een bruiloft of feest met livemuziek of een DJ, waarbij er niet aan geldende geluidsvoorschriften hoeft te worden voldaan. In 2021 verhoogt de gemeente dit aantal eenmalig naar 12. Meer dan 12 is op basis van de milieuwetgeving helaas niet toegestaan.

Vragen?
Naast onze andere mogelijkheden voor horecaondernemers, waaronder het vergroten van de terrassen, wil de gemeente de horeca ook graag op deze manier ondersteunen. Heeft u vragen over deze of onze andere mogelijkheden? Mail of bel met Sietie Bruinsma en Monique Reekers via telefoonnummer 14 05 14 of info@defryskemarren.nl.