Hoofd paden begraafplaats Westermeer Joure krijgen nieuwe bovenlaag

28-08-2020 JOURE – Half oktober start de gemeente met het vernieuwen van de brede omliggende hoofdpaden op de begraafplaats Westermeer in Joure. Dit doet de gemeente om de toegankelijkheid voor de bezoekers te verbeteren en ongemakken te voorkomen. In de periode dat er aan de paden wordt gewerkt, is de begraafplaats gewoon open. De werkzaamheden duren ongeveer een week. De gemeente doet haar uiterste best om eventuele hinder voor bezoekers te beperken, maar kunnen dit niet volledig voorkomen.

Verbeteren toegankelijkheid paden
De huidige hoofdpaden zijn aan vervanging toe. Daarom worden de paden hoger gelegd en voorzien van asfalt met een laag schelpen. Zo lijkt het een schelpenpad, maar heeft het de functionaliteit van een asfaltpad. De randen worden opgevuld met grond zodat er een betere overloop is naar het gras.

De aanpassingen zorgen ervoor dat de paden droger, schoner en netter blijven. Zo wordt ervoor gezorgd dat de begraafplaats ook voor bijvoorbeeld mindervalide personen goed begaanbaar is. Daarnaast krijgt onkruid geen kans meer om door de paden heen te groeien wat momenteel het geval is. De paden blijven op dezelfde plek en houden dezelfde afmetingen.

Wat doet de gemeente nog meer?
Eerder zijn er graspaden gemaakt van de kleine tussen paden. Uit ervaring weten de medewerkers dat dit functioneel is en niet drassig wordt. Daardoor – en doordat de hoogteverschillen gelijk zijn gemaakt – is het beter toegankelijk voor bezoekers. Dezelfde werkzaamheden worden uitgevoerd op de begraafplaats in Lemmer en Harich.

Heeft u vragen?
Bel voor meer informatie met Piet Visser, coördinator ruimtelijk beheer, via telefoonnummer 14 05 14, of stel uw vraag via ons contactformulier.