Hollands Requiem van Brahms op 20 oktober in Sint Nicolaasga

05-09-2020 SINT NICOLAASGA – De Stichting Nationale Herdenking Joure gaat in samenwerking met Omrop Fryslan op dinsdag 20 oktober het Hollands Requiem van Brahms in een hertaling van de Nederlandse tekstschrijver Jan Rot opnemen (en later dit najaar uitzenden). Organisator en uitvoerend dirigent Jan Vermaning uit Joure zal met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en het Noord Nederlands Kamerkoor een door hem aangepaste bewerking uitvoeren, speciaal gearrangeerd voor kamerorkest en -koor.

Voor zover bekend zal dit het eerste herdenkings- bevrijdingsconcert zijn wat uitgevoerd gaat worden in het speciale herdenkingsjaar 75 Vrijheid!

Een primeur voor De Fryske Marren
Uniek zal ook zijn dat het een coöperatie zal worden met andere omringende provincies. Ook de provincies Groningen, Drenthe en Noord-Holland zullen de registratie later dit najaar gaan uitzenden. Tevens zal er authentiek beeldmateriaal van de bevrijding in 1945 worden toegevoegd aan de registratie. De tekst van Jan Rot is adembenemend mooi en indrukwekkend. Het biedt troost voor de nabestaanden, zij die achterbleven.

Muziek voor de levenden.
De concertregistratie (RK kerk te Sint Nicolaasga, aanvang 20.15 uur) zal volgens de richtlijnen van de RIVM plaatsvinden en biedt plaats aan maximaal 100 bezoekers! 1e rang kost €75,- pp en 2e rang kost €50,- Reserveren (kan alleen) per mail via info@naska.nl. U krijgt dan een reply met betrekking tot registratie, gezondheidscheck en betalingsmogelijkheid.

Verder voert de stichting Nationale Herdenking de door COVID-19 uitgestelde educatieve bevrijdings- en herdenkingsactiviteiten uit in de maanden september en oktober. Het gaat dan om projecten voor en door scholieren en ouderen. Opdat we niet vergeten!!