Hof en Hiem wint voor vijfde keer op rij Veiligvoedsel.nl Award

29-03-2020 JOURE – Afgelopen donderdag maakte Veiligvoedsel.nl de winnaar bekend van de categorie Beste Zorggroep. Met een score van 9,43 laat Hof en Hiem wederom zien dat haar keukens voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Extra blijdschap voor Hof en Hiem
Eddie Hilarius, coördinator voedingsdienst, van Zorggroep Hof en Hiem met locaties in Joure, Lemmer, Balk en Sint. Nicolaasga vertelt: “De award vijf keer achter elkaar winnen, betekent dat voedselveiligheid er gewoon zit ingebakken. We zijn gestart met de nulmeting in 2008. De score was toen ook al goed. Door goede afspraken met elkaar voor alle locaties zijn we steeds hoger gaan scoren.”

Hij wil duidelijk onderstrepen dat het niet het doel is om een hoog cijfer te halen. “We willen blijven zorgen dat onze medewerkers bewust zijn en blijven, dit niet alleen betreffende veilig voedsel, maar ook klantvriendelijkheid en gastvrijheid staan bij ons hoog in het vaandel.”

Onder andere door scholing blijft de voedselveiligheid onder de aandacht staan op alle locaties. Daarnaast vindt er één keer per jaar interne- en externe audit plaats en ze maken gebruik van Checkbuster, een inspectieapp.

Aandacht voedselveiligheid
In de keukens van Hof en Hiem wordt dagelijks vers gekookt voor zowel de woonzorgcentra als Tafeltje Dekje met warme uitgifte. “Er is er een keuzemenu, en de catering en feestjes worden georganiseerd vanuit de eigen keuken. We kennen onze klant en communiceren nog met onze bewoners en tafeltje dekje klanten over voeding.”

Hij is erg trots op zijn collega’s van de keukens, die het winnen van deze award mogelijk hebben gemaakt. Hilarius: “We zijn ook blij dat de locatie Suderigge te Lemmer vorig jaar de award voor beste keuken binnen haalde. En dit jaar eveneens genomineerd was met een 9,61.”

Stichting Veiligvoedsel.nl
De uitreiking van de Veiligvoedsel.nl Awards is een initiatief van Stichting Veiligvoedsel.nl, een bedrijf dat al sinds 2005 organisaties certificeert die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen omtrent het bewaren en bereiden van voedsel. Inmiddels voert Stichting Veiligvoedsel.nl ieder jaar audits uit bij ruim 550 zorglocaties en –afdelingen, die allen meedingen naar de Veiligvoedsel.nl Award.