Hof en Hiem na 6 maanden afscheid van medewerkers Swimfun

07-06-2021 JOURE – De afgelopen 6 maanden hebben medewerkers van Swimfun Joure hun baan in het zwembad verruild voor werkzaamheden om de ouderenzorg te assisteren. De medewerkers deden dit voor Zorggroep Hof en Hiem en werkten daarnaast mee aan het project heel Friesland Belt tegen eenzaamheid onder ouderen.

Er wordt door beide partijen erg positief teruggekeken op de samenwerking. “Wij zijn warm onthaald door de bewoners en medewerkers bij Hof en Hiem. Het zorgdragen en klaarstaan voor de bewoners geeft niet alleen voldoening voor ons, maar bewoners geven ook aan dat het fijn is om wat extra persoonlijke aandacht en een gezellig praatje te hebben, zeker in deze tijd.” zegt Gretha de Ruiter, die normaal werkzaam is als teamleider in het zwembad. Medewerkers van het zwembad assisteerden bijvoorbeeld bij het schenken van koffie en het serveren van maaltijden, maar gingen ook wandelen en fietsen met bewoners om de zorg te ontlasten.

Nu het zwembad na lange tijd weer open mag, nemen de medewerkers afscheid van Hof en Hiem en gaan ze weer aan de slag met hun reguliere werkzaamheden. “Voor nu komt er een einde aan onze werkzaamheden bij Hof en Hiem, maar we gaan met enorm veel enthousiasme aan de slag om onze bezoekers te kunnen ontvangen in Swimfun.” aldus de Ruiter. Ter afsluiting van de 6 maanden helpen nam Gretha namens haar collega’s de ‘Oorkonde foar de grutte kanjers fan Swimfun’ in ontvangst.