High Tea’s en spotlight tours bij Museum Joure

23-12-2018 JOURE – Museum Joure organiseert in het sfeervolle museumcafé De Túnkeamer en de fraaie zaal It Kofjelokaal heerlijke high tea’s met natuurlijk verschillende theesoorten (of desgewenst koffie) en heel veel zoete en hartige lekkernijen.

De high tea’s wordt georganiseerd op 26 december. Ook op Tweede Kerstdag dus! U kunt met een klein gezelschap meedoen aan de high tea (vanaf 2 personen) of met een wat grotere groep. U kunt de high tea starten om 13.00 uur of om 15.00 uur. De high tea, bestaande uit ca.10 verschillende zoete en hartige hapjes, 2 maal thee/koffie (of fris) èn entree van het museum, kost € 22,50 per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar kunt u desgewenst een halve high tea bestellen (dus cica 5 hapjes, 2 maal thee/koffie (of fris) en entree van het museum. Dit kost € 12,50 per kind. Jonge kinderen (t/m 3 jaar) mogen gratis mee naar de high tea en gratis bij het museum naar binnen. Drankjes moeten wel apart afgerekend worden. (NB. voor deze kinderen worden geen hapjes geserveerd, zij kunnen mee-eten met het gezelschap).

Reserveren voor de High Tea op 26 december ka via deze link

Spotlight Tours, met zaklamp op ontdekkingstocht!
Op 28 december 28 kun je tussen 17:00 en 18:30 uur weer terecht voor een ‘Spotlight Tours’. Tijdens de Spotlight Tour gaan bezoekers bij schemer door het museum, waarbij 1een rondleider objecten en verhalen letterlijk uitlicht. “In de spotlights zie je details die je anders niet opvallen”, vertelt directeur Iris Nutma. Bovendien komen dit jaar voor de spotlighttours speciaal objecten uit het depot, die anders niet te zien zijn. Nieuw dit jaar is de splitsing tussen tours voor volwassenen (op 12 en 28 dec en 3 jan) door de rondleiders en de speciale routes voor gezinnen met kinderen (alleen op 28 dec en 3 jan) onder leiding van de museumeducator.

Een kaartje voor de Spotlight Tour kunt u tot één dag van tevoren reserveren via onderstaand formulier of op de dag zelf kopen bij de kassa van het museum (nb. kaartverkoop / ophalen van gereserveerde kaarten vóór 17.00 uur!). De Spotlicht Tours beginnen met een kop warme chocolademelk of glühwein in ons sfeervolle museumcafé De Túnkeamer. Van daaruit start de tour, die tot ongeveer 18.30 duurt. De kosten voor de tour zijn € 7,00 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen.

Lichtjes van Spanninga
De lichtjes voor de Spotlight Tour worden verzorgd door Spanninga Metaal BV, sponsor van het museum. Van oudsher staat Spanninga bekend als de ‘achterlichtjesfabriek’ uit Joure. Tijdens de Spotlight Tour is ook de expositie over 100 jaar Spanninga te bewonderen.