Het weer vandaag & morgen Wisselend bewolkt en enkele buien. Vanmiddag droger en meer zon

Vandaag is er aanvankelijk vrij veel bewolking en komen er verspreid over het land enkele buien voor. In de loop van de middag trekken de meeste buien oostwaarts weg en laat de zon zich van het westen uit steeds vaker zien. De middagtemperatuur blijft landinwaarts steken bij 22°C, in de kustprovincies bij 19°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, lokaal hard, 6-7 Bft.

Komende nacht komen er in de oostelijke helft eerst opklaringen voor en is het droog. Van het westen uit neemt de bewolking geleidelijk toe en daar kan in de loop van de nacht ook een bui of regen voorkomen. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig, 6 Bft. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. 

Maandag overdag is er aanvankelijk vrij veel bewolking en verspreid over het land kan er wat lichte regen vallen. In de loop van de middag wordt het meest droog en komt er meer ruimte voor de zon. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in de kustgebieden overwegend matig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. De middagtemperaturen variëren van 21°C in het zuidoosten tot 18°C in de kustprovincies. (Bron: KNMI)