Het vrouwen- en meidenvoetbal zit bij vv Oudehaske in de lift

19-06-2021 OUDEHASKE – VV Oudehaske ziet in hun pupillenteams meer en meer jonge meiden voetballen. En waar zo’n 2 jaar geleden nog werd gedacht om met ons meidenteam in een 8 tegen 8 competitie te spelen, is ook dat team nu doorgegroeid tot een volwaardig MO15 elftal. Ze zjin dan ook superblij en trots dat er voor het eerst sinds vele jaren weer met een zelfstandig senioren vrouwenteam van start gaan in de KNVB-competitie! Het meiden- en vrouwenvoetbal ondergaat hiermee opnieuw een positieve impuls.

Eigen Oudehasker 1e vrouwenelftal in KNVB competitie
Na jaren is het zover: vv Oudehaske gaat met een eigen, zelfstandig en getalenteerd vrouwenelftal (opnieuw) haar debuut maken in de KNVB-competitie. De meiden uit onze MO19 worden het aankomende seizoen samengevoegd met de vrouwen die de afgelopen jaren hebben gespeeld in het samenwerkingsteam met FFS. Met 16 speelsters hebben ze nu een volwaardig 1e vrouwenteam dat het komende seizoen wordt getraind door Anne Jan Boersma. Daarnaast zijn we op dit moment op zoek naar een teammanager en, eventueel, assistent om de begeleiding rond te maken.

Vrouwen en meiden, jullie zijn welkom om eens mee trainen
Bij vv Oudehaske vinden wij het belangrijk dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Bij de pupillen worden meiden bij voorkeur gemengd met de jongens. Daarna is het doel van vv Oudehaske om in elke leeftijdscategorie minimaal één (MO) team te hebben. Iedereen die wil voetballen of hieraan wil bijdragen is welkom en moet gelijk worden behandeld. Jongens of meisjes, prestatiegericht of pleziervoetballer, elk team wordt voorzien van eigen trainer(s) en leider(s) en elke speler krijgt dezelfde oefenstof en behandeling. Zo halen we niet alleen het beste resultaat, maar zorgen we ook dat iedereen met het meeste plezier kan voetballen.

Verder wordt er op de achtergrond gewerkt aan nog meer ontwikkelingen rondom het vrouwen- en meidenvoetbal. We zitten zeker niet stil en hopen dat we vanuit deze basis verder kunnen aan nog meer meiden- en vrouwenteams. Dus wanneer er vrouwen of meiden zijn die kennis willen maken met voetbal of onze vereniging, dan zijn ze welkom om eens mee te trainen.