Het verhaal van… Tobias Messerschmidt


28-10-2017 JOURE – Hoe bijzonder is het als een Duits slagwerk talent door een Jouster bedrijf wordt opgemerkt op een beurs en vervolgens een samenwerking aan gaat. Tobias Messerschmidt was gisteravond in Joure tijdens de Vancore experience om zijn allereerste CD te presenteren aan wethouder Durk Durksz. De in Wiesbaden wonende student heeft zijn cd opgenomen slechts in 3 dagen tijd bij Aluid Records wat ook in Joure is gevestigd. Jos Boerland nam de opnames voor zijn rekening waar Thobias veel plezier aan beleefde. Na zijn presentatie kreeg Jouregio de kans om de muzikant beter te leren kennen.

Van Metal naar Klassiek
Tobias studeert klassiek slagwerk aan het conservatorium in Wiesbaden. En dat is een hele ommekeer ten aanzien van zijn verleden als metal-drummer van de Aband Chambers of Malice. De speed-metal band kreeg veel optredens en hebben in totaal 3 albums uitgebracht in 4 jaar tijd. ‘Natuurlijk heb ik met die band geweldige dingen meegemaakt maar ik voelde dat het tijd werd voor iets anders” aldus Tobias.

De marimba is helemaal zijn instrument. Hij bezocht straatfestivals waar hij het instrument aan het publiek introduceerde en de veelzijdigheid de marimba toonde. Tegenwoordig maakt Tobias zelf zijn eigen arrangementen en schrijft hij zijn muziek in zijn eigen stijl uit. En dat is een kunst gezien hij op de cd diverse stijlen laat horen. Van barokmuziek tot modern, filmmuziek, romantische muziek tot zelfs een Jiddisch stuk “Yerushalayim Shel Zahav”.

Trots en blij met eerste soloalbum
Zijn grootste verrassing kwam toen Jos producer Jos Boerland hem de dolby surround versie aan Tobias liet horen. “Er ging een wereld voor mij open. Niet alleen was er een mooi stereo geluid te horen maar werd er ook diepte aan het geluid toegevoegd”. De muzikant is super trots en blij met zijn eerste soloalbum "Interiorem". Als musicus ontwikkeld hij zich nog steeds en zal naar alle waarschijnlijkheid op eenzame hoogte komen te staan als specialist op de marimba. Tobias, wir verfolgen Ihre Karriere!