Het verhaal van… Nadia Wessels

24-06-2020 JOURE – Soms kom je mensen tegen op straat, soms online en waarbij je denkt, daar zou ik wel iets meer over willen weten. In dit geval had Jouregio dat gevoel bij de 26-jarige Nadia Wessels. Van origine komt zij uit Heerenveen maar woont ze inmiddels alweer drie en een half jaar in Joure. Op de vraag waarom ze verhuisd is naar Joure antwoord ze: ”Mijn meeste vrienden wonen in Joure. Daarnaast is Joure ten aanzien van Heerenveen een stuk rustiger om te wonen. Ik zou dan ook niet meer terug willen”.

Tattoos
Nadia is onmiskenbaar te herkennen aan haar weelderige tattoos. Net als auto’s heeft ze daar een voorliefde voor. “Het begon allemaal met een tattoo die ik op mijn pols zette. Pappa en Mamma. Die liet ik ongeveer 6 jaar geleden zetten. Daarna had ik een tekening van een vis gemaakt, en bedacht dat die wel mooi zou kunnen staan op mijn onderarm. En zo kwam mijn arm steeds meer onder de tattoos te zitten.”

‘Pappa en Mamma’ tattoo

Nadia geeft aan dat ze eigenlijk haar linker arm ook wel vol wil zetten. “Misschien wil ik ook nog wel mijn hele rug willen laten tatoeëren.” Op haar werk en op straat merkt ze wel dat ze soms wordt aangestaard. “Ik vindt het prima als mensen kijken, maar staren hoeft van mij niet zo nodig. Wel merk ik dat mensen die zelf ook tatoeages hebben wel vaker naar je toe komen met verhalen. Ze tonen ook oprecht interesse”.

Haar nieuwste aanwinst heeft ze laten zetten op haar keel. “Ja, die was wel pijnlijk om te laten zetten. Ik ben er eigenlijk ook best wel ziek van geweest. Hij moet echter nog wel afgemaakt worden. Het is nog niet klaar”. 

‘die was wel pijnlijk om te laten zetten’

Auto’s
Een andere voorliefde in haar leven zijn auto’s. In haar autobestaan heeft ze 2 maal een golf 3 gehad, daarna 2 maal een Volkswagen Bora, een Audi, een VW Polo en nu rijdt ze in een Golf 5. Met de laatste auto had ze iets minder geluk. Daar moest het motorblok kort geleden van worden vervangen. Bij een auto gaat het haar niet zozeer om de prestaties van de motor die in de auto zit,  maar meer om de aanblik van de auto. Die moet gewoon goed zijn.

Haar interesse houdt echter niet op bij auto’s. Wat ze nog niet heeft is haar motorrijbewijs. Die wil ze nog wel graag halen. “Lijkt me erg leuk om een motor te zien met zo’n tenger meisje erop”.

Zusje
Nadia heeft een hele bijzondere band met haar zusje. ‘Ik was erbij toen ze geboren werd. Dat maakt onze band heel speciaal en hecht”. Ze wil dan ook nog haar naam graag op haar lichaam laten tatoeëren.

Toekomst
Op de vraag aan Nadia hoe ze haar toekomst ziet is ze eigenlijk verrassend ‘gewoon’. “Ik wil later 2 kinderen, een eigen huis en een vriend. Al heeft ze voor die laatste op dit moment ook niet echt veel tijd. Op de vraag of ze ook wil trouwen antwoord ze: ”Dat hoeft van mij hoeft niet zo nodig. Ik heb mijn werk, 2 katten, mijn familie en mijn vrienden. Daarnaast mag ik graag winkelen en heb ik een leuk en druk bestaan”.