Het verhaal van Esther en Christian

11-11-2020 JOURE – In het verhaal van hebben we deze keer een interview met niet één, maar twee personen. Het gaat om Esther Kortenschijl en Christian Hijlkema. Niet alleen zijn zij zakelijk, maar ook privé zijn zij partners. Het stel is al 17 jaar samen en hebben 2 kinderen, Tijs van 7 jaar oud en Mats van 4 jaar oud. Samen runnen zij al 6,5 jaar webshop-outlet.nl.

Voordat de webshop begon was Christian al bezig om spullen te verkopen via ‘mijn kast’ of via ‘mijn tafel’. Hij verkocht vooral elektronica en dat liep goed. Later wilden ze het ook via internet proberen. De spullen werden letterlijk vanaf zolder aangeboden. De eerste webshop was een feit. Van daaruit zijn ze doorgegroeid naar de plek waar ze nu zitten.

In korte tijd werden er steeds meer artikelen besteld en aangeboden. Als snel moest er ook een loods bij komen om de toenemende artikelen te kunnen bergen. Inmiddels kent het bedrijf drie medewerkers en drie stage lopers.  Op de vraag of ze ook in bepaalde artikelen gespecialiseerd zijn antwoord Esther: ”Nee, dat niet, we kiezen vooral artikelen die wij zelf ook graag zouden kopen. Ik denkt dat we over de jaren daar een bepaalde intuïtie voor hebben ontwikkeld”.

Schilderenopnummers.com
Christian was op zoek naar een hobby die je tijdens de donkere wintermaanden kon beoefenen. Toen kwam hij het schilderen op nummers tegen. “In de eerste instantie konden de mensen kiezen acht verschillende doeken. Door het succes werden de keuzes snel uitgebreid en werd er een speciale webshop voor de schilderwerken gemaakt. Inmiddels is er keus uit 150 doeken en worden de doeken speciaal voor het Jouster bedrijf vervaardigd. Ook kun je kiezen uit twee formaten namelijk 50×40 centimeter en de XXL variant van 80×100 centimeter. Voor het complete aanbod kun je terecht op www.schilderenopnummers.com.

Webshop-outlet.nl
Op de andere website zijn inmiddels meer dan 10.000 artikelen te vinden. Je kunt er terecht voor kunst kerstbomen tot bedden en van kleding tot pannen. Vijf-en-negentig procent van de bestellingen komen uit Nederland en België. De overige vijf procent besteld uit bijvoorbeeld Zweden, Spanje en Portugal. Het bedrijf heeft tot nu toe ruim vier-honderd-duizend orders verwerkt in de afgelopen zes jaar. Voor het complete aanbod kunt u terecht op www.webshop-outlet.nl.

Goede doelen
Wat nieuw voor het bedrijf is dat ze gaan samenwerken met goede doelen. Zo worden er speciale schilderijen gemaakt waarbij een gedeelte van opbrengst van de schilderijen aan een goed doel zal worden geschonken. Met één doel hebben ze al een samenwerking afgesproken en ondertussen wordt er nog gesproken met drie andere. Op deze wijze dragen zij ook hun steentje bij op het gebied van sociaal maatschappelijk ondernemen. Duurzaam en milieubewust waren ze al vanaf het begin. Ze hergebruiken nagenoeg alle verpakkingen en alle post gaat per mail.

Crisis
Door de corona zien zij hun bedrijf alleen maar groeien. Het schilderen op nummer is meer populair dan ooit tevoren. Afgelopen zomers werden er door de weersomstandigheden veel waaiers en airco’s verkocht.

Feestdagen
Esther en Christian zijn nu al erg druk met de feestdagen bezig. “Je merkt dat er veel meer online besteld wordt door de omstandigheden waar we nu in zitten. Naast de populaire mutsen en thermo-kleding is er ook veel belangstelling voor elektronica”. Het devies is dan ook om op tijd te bestellen om niet teleurgesteld te worden tijdens de feestdagen. De bestellingen die uit Joure komen worden meestal door de eigenaren of medewerkers zelf bezorgd. Mensen zijn vaak verrast dat het bedrijf in Joure gevestigd is en dat de bestellingen zo snel binnen komen.

Ambities
Wat ze beide wensen is dat het bedrijf goed te runnen blijft. “Zoals het nu gaat, zijn we erg tevreden. Er zijn geen massa’s orders die we niet aankunnen en het is allemaal handwerk. Ook als er iemand ziek is krijgen ze een handgeschreven kaartje thuis. Dat persoonlijke gevoel moet niet alleen bij het personeel zo zijn maar ook bij onze klanten.”