Het Lemster Dickens Festijn op 14 en 15 december

11-12-2019 LEMMER – Sfeervol winterevenement in hartje Lemmer. Met een winterfair, diverse muziekpodia, straattheater en een heus sprookjesbos. Het decor, de aankleding, het vuurwerk, de muziek, de Dickens personages en het lekkere eten zorgen voor een magische sfeer.

Lemmer, eind 1800
Het is al dagen onrustig in de straten van het Friese vissersdorp Lemmer! Een kleine groep behoudende inwoners is faliekant tegen de komst van de nieuwe stoomtram. “Al deze nieuwerwetse uitvinden zullen de mensch zijn gezondheid slecht bekomen!” aldus de voorvechter van deze groep, dokter Craeck. De voor- en tegenstanders van de stoommachines in het Lemmer van eind achttienhonderd vliegen elkaar geregend in de haren en zijn lekker op dreef. Of moeten we zeggen; ‘Op stoom’?

Het Lemster Dickens Festijn is een sfeervol winterevenement in het centrum van het oude vissersdorp Lemmer. Twee prachtige dagen lang transformeert Lemmer naar een historische plek van eind achttienhonderd met een winterfair, diverse muziekpodia, straattheater en een heus sprookjesbos. Het decor, de aankleding, het vuurwerk, de muziek, de Dickens personages en het lekkere eten zorgen voor een magische sfeer!

Kom ook en beleef ‘Lemmer komt op stoom’ zelf op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019.