Herfstvakantie: Maakfabriek & Coole Kidsnacht – Meld je aan

12-10-2019 JOURE – Tijdens de herfstvakantie organiseert Museum Joure van dinsdag t/m vrijdag weer De Maakfabriek, speciaal voor kinderen van circa 6 tot 14 jaar. Op vrijdagavond opent De Maakfabriek zelfs tijdens Coole Kidsnacht! Dat wil je niet missen…

Leef je uit
De uitdaging tijdens deze vakantie is om je eigen drinkbeker, -fles of ander drinkgerei te maken. Eerst neem je een kijkje bij de mooiste serviezen in het museum en dan ga je zelf aan het werk. Uiteraard ligt er weer allerlei materiaal voor je klaar, waar je heerlijk mee kunt experimenteren. Klei, papier-maché, mooie scherven en steentjes….leef je maar uit!

Doe als een echte designer
Dat in Museum Joure heel veel te zien is over de geschiedenis van het koffie- en theedrinken ligt voor de hand. Het bekende bedrijf Douwe Egberts is immers in Joure begonnen. Voor het drinken van koffie en thee heb je wel goed materiaal nodig. Je vindt in het museum dan ook allerlei originele koffiekannen, theepotten en prachtige serviezen, van allerlei materialen. Deze zijn vaak mooi ontworpen en prachtig versierd. Doe als een echte designer en maak in De Maakfabriek jouw unieke beker, theepot, kom… wat jij wilt!

Praktische info
De Maakfabriek wordt georganiseerd op 22, 23, 24 en 25 oktober. Je kunt iedere dag op verschillende momenten starten. Van dinsdag t/m donderdag om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur. Op vrijdag 25 oktober kun je om 13.00 en 14.30 beginnen, of om 17.30 en 19.00 uur als onderdeel van de Coole Kidsnacht! Houd er rekening mee dat de activiteiten van de Maakfabriek 1,5 tot 2 uur duren.

Per starttijd is er plek voor ca. 15 kinderen. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan hieronder aan. Mocht de groep nog niet vol zijn, dan kun je op de dag zelf je nog opgeven bij de balie. Je betaalt voor deze activiteit de gewone entreeprijs (€ 3,50 voor kinderen tot 16 jaar, incl. een glas limonade, thee/koffie) plus een materiaaltoeslag van € 1,50.

Let op, bij kinderen tot ca. 9 jaar verwachten we dat de ouders bij de kinderen blijven. Bij oudere kinderen kunnen de ouders het museum bekijken, terwijl hun kinderen zelfstandig bij de activiteit zijn. Entreeprijs voor ouders is € 7,50 incl. een kopje koffie/thee.

Meldt je hier aan!