Hemelvaartsdag: 16 dorpentocht!


22-05-2017 JOURE – Mensen die zich nog willen inschrijven voor de 16 dorpentocht kunnen dit nog tot en met woensdag doen via de website (http:www.velojoure.nl). Dit is zeker geen overbodige luxe aangezien er prachtig weer op komst is en er donderdag ondanks de 7 kassa's de nodige drukte wordt verwacht. Voorzitter Johan Jongsma hoopt dit jaar voor het eerst de 1500e deelnemer te verwelkomen. 'Er zijn 1500 bidons aanwezig voor de deelnemers. Natuurlijk hopen we dat ze allemaal op zijn aankomende donderdag'.

De organisatie heeft dit jaar extra haar best gedaan om kinderen bij de 16 dorpentocht te betrekken door scholen bezoeken en te vertellen waarvoor waar de 16 dorpentocht voor staat. Daarom zijn er ook extra activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zo is er een puzzeltocht van 25 kilometer waarbij er een woord moet worden geraden. Ook is er een oplegger van de Regiobank aanwezig waarbij je het diploma bandenplakken kunt behalen.

De start voor de 'snelle fietsers' is vanaf 08.00 uur. Die mogen dan beginnen aan hun tocht van 120 kilometer. De deelnemers aan de 75 kilometer tocht mogen vanaf 09.00 uu starten. Vanaf 09.30 uur kan er worden begonnen aan de gezinstocht. In verband met veiligheid zijn een aantal route's aangepast en zijn er verkeersregelaars aanwezig om de deelnemers en het verkeer te begeleiden.

De sponsoren hebben er voor gezorgd dat alle kosten voor de organisatie zijn afgedekt waardoor iedere euro ten goede zal komen van de KWF Kankerbestrijding. Op de finishlijn worden alle deelnemers vastgelegd op de gevoelige plaat die je na het evenement gratis kunt downloaden. kijk voor meer informatie op http://www.velojoure.nl