Help het Antonius de NIAZ Jaarprijs te winnen!


24-09-2017 SNEEK – Mensen die behandeld worden voor een ziekte kunnen minder zin hebben in eten en een andere smaak krijgen. Ook door het ouder worden kan smaak veranderen. Soms eten mensen daardoor slecht. Goed eten is voor iedereen belangrijk, zeker voor mensen die ziek zijn. Daarom heeft het Antonius Ziekenhuis de smaaktest ontwikkeld. (stemmen kan via deze link)

De smaaktest
De smaaktest wordt gedaan door een kok van het Antonius Ziekenhuis die specialist is op gebied van smaak. Samen met u kijkt hij welke smaken veranderd zijn. Zo kan de kok tips geven hoe u het eten weer lekker laat smaken. Bijvoorbeeld door bepaalde kruiden aan eten toe te voegen.  De uitkomst van de test en het advies komt op een voedingskaart “smaak” te staan. Deze kaart krijgt u mee naar huis.

Een smaaktest aanvragen

  • U bent in behandeling voor kanker: u kunt het beste contact opnemen met uw oncologieconsulent voor meer informatie of een om afspraak te maken voor de smaaktest.
  • U bent opgenomen in het ziekenhuis: heeft u geen oncologieconsulent, dan kunt u uw voedingsassistent altijd om meer informatie vragen.
  • Thuis: u kunt zich aanmelden voor een smaaktest via Thuishotel, telefoonnummer: 0515 – 46 12 34. Aanmelden kan ook via de website van Thuishotel: Smaakpaspoort aanvragen

Kosten
De smaaktest kost niets als u de test tijdens uw ziekenhuisopname doet. Voor andere mensen kost de smaaktest 25 euro (prijs maart 2017, neem contact op met Thuishotel voor de actuele prijs).