Heida stopt als voorzitter SC Joure


13-04-2017 JOURE – In de bestuursvergadering van woensdag 5 april heeft Joop Heida aangegeven te stoppen als voorzitter van SC Joure. Na een roerig en hectisch jaar staat SC Joure er nu beter voor dan ooit. Er is een nieuw bestuur, een voetbalcommissie en financieel gaat het, door inzet van de voorzitter en penningmeester, prima.

Met het besluit komt een einde aan een voorzitterschap van zes jaar. In mei 2011 trad hij aan als voorzitter. Samen met het bestuur stond hij voor de opgave om een aantal dingen binnen de club te veranderen. Speerpunt na zijn aantreden was om 'de clubs binnen de club' samen te brengen. In 2011 was er nog veel verschil tussen de afdeling topsport en de recreatieve tak van de club. Heida wilde ervoor zorgen dat het weer één club werd.

Jongens uit het eigen dorp drongen niet door tot het eerste zondags-elftal, het vlaggenschip van de vereniging. Dit moest volgens Heida veranderen. Binnen de recreatieve afdeling van de vereniging werden trainingsmethodes onder de loep genomen. Er werd meer uniformiteit aangebracht door trainers van de verschillende teams allemaal dezelfde methode aan te bieden. Op die manier is er meer kwaliteit binnen de teams gecreëerd, iets wat nu zijn vruchten afwerpt..

Nu de nieuwe statuten en het huishoudelijk reglement klaar zijn heeft Joop besloten zich niet voor een derde termijn beschikbaar te stellen.
Het bestuur roemt het doorzettingsvermogen van de voorzitter en de vele uren die hij heeft geïnvesteerd in onze club. In Joop had SC Joure een voorzitter met veel kennis van en een groot netwerk in de voetbalwereld. Meer dan eens heeft SC Joure hiervan de positieve gevolgen ondervonden.

Het bestuur wenst hem het allerbeste toe voor de toekomst en hoopt dat hij zijn brede ervaring en kennis op andere manieren voor SC Joure kan inzetten.