Heero verrast Mattheusschool bij start leesproject “Scoor een boek”.

12-02-2021 JOURE – Deze week trappen de groepen 5 en 6 van de Mattheusschool af met 9 weken lang boeken ‘scoren’. Lezen dus! De kinderen ontvangen een videoboodschap van Erwin Mulder, keeper van sc Heerenveen. Op afstand roept hij – samen met de soms wat onhandige mascotte Heero – alle kinderen op om mee te doen.

Tijdens de aftrap werd groep 6b verrast door een bezoek van Heero en onze leesconsulente juf Djûke. Ook mocht de Mattheusschool mee doen aan een interview van de KNVB. De groepen 5 en 6 hebben in hun lokaal een hoek met prachtige boeken van juf Djûke ontvangen. De kinderen zijn er gelijk ingedoken. Voor ieder gelezen boek mogen ze een sticker plakken. Door het geven van boekpromoties vertellen de kinderen aan elkaar waarom het boek zo leuk en spannend was. Zo ontstaat er een top 11 aan boeken. Kinderen motiveren tot lezen, daar gaat het om!  

De Mattheusschool doet voor de 2e keer mee aan dit project. Anders dan vorig jaar is dat er nu voor de groepen 5 en 6 ook een thuiseditie van ‘Scoor een boek’ is. Wij zijn enthousiast!

Scoor een Boek is een leesproject waarbij de Friese bibliotheken, Fers, scholen én sc Heerenveen samenwerken om het plezier in lezen bij kinderen te vergroten.